ADVENTNÍ KALENDÁŘ

Adventni kalendář

A je tu Advent! Máme za sebou první zapálenou svíčku, tak je čas připravit si Adventní kalendář. Já jsem pro letošní rok vyráběla nový, jeden dohromady pro oba kluky a zaměřený na to, aby se tam vešli malé dárečky, které nebudou vidět. Nám ho nosí a plní Mikuláš, takže mám ještě chvíli času 🙂

Co k výrobě Adventního kalendáře budete potřebovat:

  • papírové krabičky – já měla štěstí a koupila jsem je ve výprodeji jednoho končícího obchodu tak za 5 – 15 Kč/ks
  • barevné a dekorované papíry
  • zlatou samolepící fólii
  • tavnou pistoli
  • řezací plotr
  • světýlka

Celý kalendář je soubor krabiček různých tvarů i velikostí.

Adventni kalendář

Domečky jsem si tedy měřila na jednotlivé krabičky, měnila jsem i tvary a okénka. Některé mají ve štítu hvězdičku nebo jeleny. Výřez jsem pak použila na jinak barevný domeček a přilepila na jeho špičku.

Adventni kalendar

Když byli domečky vyřezané, jednoduše jsem je tavnou pistolí přilepila k víčku krabičky, které přes ní přesahuje. Tak půjde krabička jednoduše otevřít.

Adventni kalendář

Nakonec jsem si vyřezala samolepící kolečka s čísly a ty přilepila na jednotlivé domečky.

Adventni kalendář

Plánuji celé Adventní městečko osvítit světélky. Prázdné domečky pak budou kluci dávat do krabice, aby si mohli lehce spočítat, kolik dní (domečků) ještě zbývá do Ježíška. Krabici pak uložíme do garáže na příští rok. Jednotlivé krabičky naplním drobnými dárky, vždy dva do každé. Už se těším, co na to řeknou a jak budou každé ráno hledat to správné číslo!

Adventni kalendář