MASKY

 

Je doba karnevalů, tak jsem si pro vás připravila masky přes oči. Vyřezané jsou z koženky a mám pro vás hned několik variant 🙂

Co k výrobě masky potřebujete:

  • koženku
  • gumičku
  • lepidlo
  • jehlu a nit
  • řezací plotr
  • cokoliv k dozdobení 🙂

Řezala jsem klukům Lišku, Mývala a pak jednoduchou masku přes oči k dozdobení. Na lišku a mývala jsem našla předlohu na blogu Myslite kreatívne, kde byli volně ke stažení. Materiál jsem zvolila koženku, která je měkčí a trvalejší než tvrdý papír.

Obrázky jsem si vytrasovala a změnila velikost podle obličeje kluků. Koženku na podložku dávejte „koženou“ stranou dolů. Pro plotr je těžší proříznout textilní stranu, tak je lepší, když s ní začne. Jinak se řeže krásně. Já jsem si nastavila nůž na 7, rychlost na 1 a tloušťku na 30. Záleží ale na každém, v jakém stavu má nůž.

U Lišky a Mývala jsem řezala postupně z různých barev koženek. Ty jsem pak k sobě přilepila. Zkoušela jsem tavnou pistoli, ale nedrželo to. Dobře mi to drží Herkulesem.

Je na vás, jak pak přiděláte gumičku. U jedné masky jsem si ji rovnou přišila ke krajům, u druhé jsem si nůžkami udělala dírku a tou jsem gumičku protáhla. Dírku si na krajích můžete rovnou proříznout plotrem. 

Černou masku jsem dala klukům k dotvoření. Lepili si na ní kamínky a kreslili tužkou. Červená se zase perfektně hodí k jednomu našemu kostýmu „nevíme čeho“ 🙂 Říkáme tomu robot.

Červená se zase perfektně hodí k jednomu našemu kostýmu „nevíme čeho“ :-)Říkáme tomu robot.

Tak hurá do toho. Zvládnete to jistě i bez plotru, koženka není tak pevný materiál 🙂 Budu ráda za fotky vašich výtvorů masek!