MINIMALISTICKÉ HODINY

Tento návod je od Petry z Nápadů pro Aničku . Chtěla do obýváku na polici jednoduché hodiny, ale žádné si nemohla vybrat. Tak se rozhodla si je vyrobit.  A protože je nově majitelka řezacího plotru a má velmi šikovného manžela, byla to hračka 🙂

Co k výrobě hodin budete potřebovat:

Manžel měl za úkol při návštěvě hobbymarketu koupit kousek tenké překližky. Donesl krásný velký kousek, který dostal zadarmo – nějaký zbytek, který byl z druhé strany trochu špinavý. Vyřízl z něj dva domečky (z druhého je stojánek na fotku) o velikosti necelé A4. Do jednoho uprostřed vyvrtal díru.

V počítači si připravíte ciferník. Petra ho pak řezala do samolepící fólie, kterou použila jako šablonu  Vyřezanou samolepku přilepila na hodiny a čísla natřela černým balakrylem (na přechodu s bílou barvou šedě).

Její rada ovšem zní: „Příště bych čísla vyřízla přímo z černé vynilové fólie a na překližku je nalepila. Barva se trošku rozpila, což je naštěstí vidět jen hodně zblízka, ale já jsem v tomhle puntičkář:)“.

Do otvoru uprostřed zasunete strojek ze starých plastových hodin a přiděláte ručičky. Nakonec zezadu přilepíte tavnou pistolí odřízlý růžek překližky jako stojánek.

Kvůli dětem jsme chtěli na hodinách mít čísla. Pokud nemáte řezací plotr, můžete nalepit/namalovat pouze kolečka, která z černé fólie vycvakáte děrovačkou. „