RECYKLACE STARÝCH KOSTEK, nové trendy obrázky na míru

Děti - kostičkyMáte doma staré skládací kostky, kde jsou již vybledlé obrázky? Nebo takové, které se vašemu dítěti nelíbí? Není nic snazšího než je zrecyklovat

Co k výrobě kostek potřebujete

  • Staré dřevěné kostky nebo nové, které chcete mít s vlastními obrázky
  • Barevné papíry – já používám ty z Lidlu Crelando, zde 135 gsm
  • Obrázky, které chcete mít na kostkách –  6 kusů
  • Lepidlo
  • Pravítko
  • Řezací plotr

Postup jak vyrobit nový obrázek na kostky:

1.Nejdříve si změřte kostičky, jakých jsou rozměrů. Je možné, že se vám stane to, co mě a jedna vás zradí, že je jinak veliká.  Změřte si tedy pro jistotu všechny.

kostky

2.V programu Silhouette Studio si vytvořte šablonu kostky, do které všechny kostky „zabalíte“.

Tento program je ke stažení zde , je zdarma, i aktualizace a je v češtině. Velmi dobře se v něm pracuje, je velmi intuitivní a má dobrou nápovědu. I pokud nevlastníte řezací plotr, můžete si v něm připravovat obrázky či nápisy a pak je dát jednoduše vytisknout na vaší tiskárně. Pak je vyřezat skalpelem či vystřihnout nůžkami a použít jako šablonu. Nebo využít bohaté knihovny programu či Silhouette Store  – tedy obchodu s designy a šablonami, hlavně na 3D papírové dekorace. Většina stojí 0,99 dolarů, což je asi 25 Kč a opravdu stojí za to. Navíc jsou některé i zcela zdarma.

Zpátky ke kostičkám
Kostka má 6 stran – ideálně si tedy udělejte 4 kostičky v řadě a dvě na stranách (jako když se kreslí skákací panák 🙂 ). Mezi jednotlivými kostičkami si navolte přerušovanou čáru. Plotr vám pak perfektně připraví stranu k ohybu.

3.A můžete dát řezat.

kostky

4.Vytvořte si a slepte kostičky tak, jak vidíte na obrázku. Vložte do nich kostičky a zalepte.

kostky

5.Pak si připravte obrázky, které chcete mít na kostičkách. Můžete si cokoliv vytisknout. Nebo použít co máte doma třeba z omalovánek nebo co nakreslilo vaše dítě. Jen to musí mít rozměr složených kostek a musí se to líbit vašemu dítěti  🙂

6.Pak obrázek dejte buď do plotru rozřezat, nebo si sami nastříhejte na rozměry vašich kostek. No a nyní již zbývá jen jednotlivé dílky nalepit.

kostky

7.Ještě si vyrobte krabičku z tvrdého papíru, kam budete kostky ukládat. Je to jednoduché – jsou to dvě velikosti obrázku, na bok spodní části výška kostky a něco na ohyb, aby se dala slepit. Zase si zvolte přerušovanou čáru. Na vrchní část stačí polovina výšky kostky. Je to trocha matematiky, ale vyplatí se!

Krabička

A vaše osobní originální kostky jsou na světě!

kostky

 

2 thoughts on “RECYKLACE STARÝCH KOSTEK, nové trendy obrázky na míru

Comments are closed.