2. týden – Deníček moderního fotra

27. února – 5. března 2017  

Autor pro tento týden:             Dominik z Deníček moderního fotra

Materiál tohoto týdne:           Samolepící fólie – různé barvy, matná,lesklá

SAMOLEPKA NA AUTO

Dominik se do soutěže zapojil dobrovolně a bez nátlaku a já jsem za to moc ráda :-).  I když se hned v úvodu ujistil, že se jedná  pouze o jeho nápad, nikoliv účast na výrobě, protože jak o sobě sám tvrdí, kreativní tedy moc není 🙂 „….Já jsem úplně levej. Ale jakože hrozně. Nemám ponětí, co to je plotr a patrně, kdybych se dostal do jeho blízkosti, tak se o plotr zraním a nebo se rovnou zabiju.“ 

Jeho první nápad byl bohužel nerealizovatelný, tak jsme se pustili do druhého. Zadání od Dominika znělo : “ Vzít prostě normální samolepku Dítě v autě (takovou tu trapnou), dítěti přidělat rohy a možná mu dát ještě do ruky vidle. Důležitý je, aby mu zůstal ten dudlík i vzezření dítěte. A napsat Satan v autě “ Pak mi poslal tu trapnou samolepku, co měl na mysli  „To je asi nejčastější samolepka, co jsem kde viděl. Kdybych tohle měl na autě, tak se k tomu autu ani nepřiblížím.“  Hotovo. Vyřízeno 🙂

Co k výrobě samolepky potřebujete:

Nejdříve si obrázek upravíte v Silhouette studiu. Pomocí úpravy bodů si odmažete co nechcete a opravíte, co se nepovedlo trasováním. Já jsem si pak dokreslila rohy, vidle, ocas a plamínky do očí. 

Obrázek jsem si pak připravila na jednotlivé barvy. Nevím, jaké barvy je auto a kam se bude samolepka lepit, tak jsem zvolila první podkladovou barvu bílou. Ta bude prosvítat u očí a u zapínání plenky. 

Po bílé jsem řezala růžovou, u které jsem vyloupla pouze oči a zapínání plenky. 

Dále černá, která tvoří obrys dítěte a plenku. Poslední byli červené doplňky. 

Jednotlivé barevné díly jsem na sebe lepila pomocí přenosové fólie. Lze použít i vícekrát, takže mi bohatě na celou samolepku stačil 1 kousek o něco větší než je sama samolepka. 

Samolepka je takto již připravena na nalepení na auto, také pomocí přenosky, kterou jsem na obrázku nechala. 

Tak schválně, kdo kde potká auto se Satanem v autě? :-))