DEKORACE – VLASTNÍ VYŘEZANÉ „LOVE“

dekorace LOVE

Lidé si často kupují dřevěný nebo kovový nápis LOVE. Chtějí ho mít někde doma na poličce. Asi aby měli lásku v bytě. Na internetu na vás vyskočí spousta možného provedení tohoto nápisu. Ty 3D jsou asi nejoblíbenější. Je to také dobrá dekorace na svatbu. I když tam bych radila vyřezat si spíše jména snoubenců, to bude jistě velmi efektní! I já jsem se tedy rozhodla přidat si trochu té lásky domů. Vyrobila jsem si ji z papíru  😉

Co k výrobě dekorace potřebujete

Postup jak vyrobit vlastní LOVE

  1. V programu Silhouette studio (podrobnosti o programu v návodu Recyklace vlastních kosteksi napíšete LOVE.  Zvolíte si font, který se vám líbí. Možností je bohužel docela hodně, takže u toho já strávím vždy hodně času.
  1. Pak je potřeba dát „uvolnit složenou cestu“ a tím oddělit jednotlivá písmenka.
  1. Ty pak posunujte k sobě tak, aby se alespoň někde spojili s tím předchozím a dejte „spojit“. Tak vám vznikne „souvislý“ text, který pak můžete dát řezat. Dejte si pozor, aby byli písmenka stále ve stejné lince a nerozházeli se vám.

Zvolte si libovolnou velikost a libovolné barvy. Je lepší řezat tvrdší papír, alespoň nemusí být tolik vrstev. Já jsem řezala černou, gramáž 250 g/m2. Pak jsem lepila Herculesem dohromady. Lepíte a lepíte, tak dlouho, jak chcete mít LOVE tlusté.

A máte doma vlastnoručně vyrobenou lásku !!

Pokud nevlastníte řezací plotr, nápis si vytiskněte jako šablonu a můžete řezat skalpelem. Asi se tedy „uřežete“, protože pro správnou tloušťku je potřeba opravdu více vrstev. Ale třeba se vám podaří řezat více papírů najednou. Doporučuju bezpečný skalpel Penblade. Je totiž zasouvací, což je prostě super vlastnost. Když máte obyčejný skalpel, nemůžete ho uklidit čepelí dolů, aby se neztupil, čepelí nahoru zase hrozí, že se pořežete při tom, když ho berete. Varianta je tedy ukládat ho do penálu a ten před dětmi někam schovat. Nebo si pořídit tento bezpečný zasouvací,  stojí 149 Kč.

Podívejte se také, jak jsem stejným způsobem vyrobila JMÉNO DÍTĚTE jako dekorace do detského pokojíčku.