PAPÍROVÝ VĚNEC 🍁

Den se se dnem sešel a máme tu další nápad na domácí tvoření. Je to velmi jednoduché a i vhodné na tvoření s dětmi. Vytvoříme si totiž podzimní papírový věnec! 😊

Budeme potřebovat:

  • barevné papíry
  • lepidlo
  • plotr

Ano, opravdu nám budou stačit pouze tyto 3 věci! Samozřejmě nesmíme opomenout naše ruce, jelikož ty budou též velmi potřeba.

Prvním krokem si navrhneme či použijeme z dostupných šablon listí. Předtím si ale musíme určit, jak velký uděláte věnec. Já ho chtěla z jednoho kusu, tak jsem zvolila maximální šířku plotru. Ten jsem vytvořila přímo v programu. Aby věnec držel, udělala jsem 5 kruhů, které jsem po vyřezaní slepila.

Jaké druhy listí vyberte je pouze na Vás. Já si připravila 4-5 druhů v různých velikostí. Připravila jsem si jednu šablonu, kterou jsem následně aplikovala na všechny barvy papírů.

V programu (já používám Silhouette studio) otevřeme náš motiv. Samozřejmě ti zkušenější si jej mohou navrhnout sami. Já používala dva různě silné materiály. Nezapomeňte na změnu „síly“, případně výsunu nože při řezání různých druhů materiálů.

Nejprve doporučuji si řez vyzkoušet na testovacím řezu, byla by škoda pokažený kus vyhodit. Jestliže máme vše připraveno, odešleme do zapnutého plotru. Měníme papíry, jak je potřeba. Až se nám bude zdát, že toho máme dost můžeme se přesunout do ručních prací.🙌

Jakmile budeme mít slepený věnec, můžeme na něj vrstvit lístky, dokud nebudeme spokojeni. Nakonec jsem si vyřízla jen obdélník ze kterého jsem si udělala takové poutko.

Tak a máme hotovo! Přikládám ukázku mého tvoření. Je to super nápad na zpříjemnění podzimních dní. Tvořit můžete sami či s rodinou. Fantazii se meze nekladnou.

TIP – ideální tvoření ze zbytků papírů

Příště se už naladíme na Vánoční atmosféru, snad se budete těšit! 

Klára