4.týden – Mamazon

13. března – 19. března 2017  

Autor návrhu: Terka z Mamazon

Materiál/ Metoda týdne: Leptání skla

ZRCÁTKO NANOSEKUNDA

Terka měla jasný plán, co chce. Je to vlastně to, o čem píše. Jaký je život matky, tak jak je. A tak celý projekt i pojmenovala. Je to Nanosekunda… Terky říká:  „Ano, občas se chovám jako chodící kosočtverec. Ano, jsem žena, která na to má nárok. A ano, občas mívám pocit, že se mi lidé koukají někam mezi oči, kde mi ta…no jak to říct.. ta…kosočtverec kouká…“  Abyste pochopili výrobek tohoto týdne, přečtěte si celý její článek! Cituji jen jeho konec: „Připomeňte si, že můžete být, či nebýt. Koukněte se do zrcadla a vzpomeňte si, kdo jste. TA nebo TA? 

Pokud nebudete mít v soutěži štěstí a budete si chtít zrcátko sami vyrobit, budete potřebovat:

Nejdříve jsem si v Silhouette studiu vytvořila nápis BÝT ČI NEBÝT. Zrcátko je docela malé, tak jsem volila silnější font, aby byl v kožence vidět. Pak jsem nápis vyřezala do koženky. Více o řezání koženky se dočtete v návodu Masky.

Dále  jsem si vyřezala kolečko ze svítícího samolepícího materiálu, který mi zbyl po kostlivci 🙂 To aby nápis více vynikl a taky, aby zrcátko v kabelce pěkně svítilo, když ho budete hledat! Nalepila jsem svítící kolečko a přes něj Herkulesem nalepila kolečko z koženky. A vrchní část zrcátka je hotova.

Pustila jsem se tedy do leptání skla. Připravila jsem si v programu kosočtverec, který má velmi důmyslné 4 tečky uprostřed – 4 cykly ženy :-). Vyřezala jsem vše ze samolepící šablonové fólie a nalepila na zrcátko.

Oblékla jsem si gumové rukavice a pomocí dřevěné špachtle nanesla leptací krém. Počkala jsem asi 15 minut a pak jsem krém zase opatrně vrátila do kelímku. Zbytek jsem umyla pod tekoucí vodou. Podrobnější návod, jak leptat sklo jsem popsala v návodu Jak si vyzdobit skleničky

A hotovo! Osobní zrcátko s dekorací z koženky z projektu Nanosekunda je pro vás připraveno :-)) Tak o něj nezapomeňte soutěžit!