JMÉNO DÍTĚTE jako dekorace do dětského pokojíčku

dekorace jméno dítěte

K této dekoraci mě inspirovalo velmi oblíbené LOVE, po kterém se lidé často pídí. (I já jsem si ho nakonec z papíru vyrobila (podívejte se, jak to dopadlo). Nyní jsem svému synovi vyrobila do pokojíčku dekoraci a to jeho jméno, tedy Marek. Děti to mají rádi a vypadá to hezky. Třeba se díváním na ně zdokonalí v podpisu. 🙂 Ostatně stejným způsobem, si lze vyrobit téměř jakýkoliv nápis.

Co k výrobě dekorace potřebujete

  • Barevné papíry – já používám ty z Lidlu Crelando zde 270 gsm
  • Lepidlo
  • Řezací plotr

Postup jak vyrobit 3D nápis:

1. V programu Silhouette studio (podrobnosti o programu v návodu Recyklace vlastních kostek) si napíšete jméno svého dítěte. Zvolíte si font, který se vám líbí. Možností je bohužel docela hodně, takže u toho já strávím vždy hodně času. Omezující je vždy diakritika.

dekorace jméno dítěte

2.Pak je potřeba dát „uvolnit složenou cestu“ a tím oddělit jednotlivá písmenka.

Jmeno ditete jako dekorace

3. Ty pak posunujte k sobě tak, aby se alespoň někde spojili s tím předchozím a dejte „spojit“. Tak vám vznikne „souvislý“ text, který pak můžete dát řezat. Dejte si pozor, aby byli písmenka stále ve stejné lince a nerozházeli se vám.

 Zvolte si libovolnou velikost a libovolné barvy. Je lepší řezat tvrdší papír, alespoň nemusí být tolik vrstev. Já jsem řezala z několika barev, gramáž 250 g/m2. Vznikl z boku takový hezký duhový efekt. Do posledního nápisu jsem vyřezala ještě hvězdičky a dala jsem poslední červený nápis a předposlední žlutý. Tím vznikl průřez hvězdiček. Pak jsem lepila Herculesem dohromady.

dekorace jméno dítěte

A Marek je hotov!

Pokud nevlastníte řezací plotr, koukněte na konec návodu na výrobu LOVE, kde je popis, jak na to bez něj.