POLEP LÁTKOVÉ TAŠKY

Jsem pejskař a napadlo mě vyrobit něco praktického. Často jezdíme s pejskem za rodinou, nebo chodíme na procházky, nebo na místní louku, kde se může pejsek dostatečně vyběhat a samozřejmě na udržení pozornosti jsou potřeba pamlsky a hračky potřebné pro aport a výcvik.🐶

Tak se mi zrodil v hlavě nápad potisknout si látkovou tašku určenou zásadně pro všechny věci, které náš pes potřebuje – ať už na návštěvě a nebo venku. Výhod látkové tašky je hned několik. Můžeme ji vyprat, je skladná, nezničí se při běžném zacházení, ale především lze potisknout! 🙂

S nažehlovací fólií jsem pracovala párkrát, tak se s ní stále učím. 😊 Vybrala jsem si černou fólii na kterou jsem si připravila vlastní design.


Použila jsem dva fonty, jsou to Courier New a Autumn in November.

Co budeme potřebovat?

– nesmí chybět plotr

nažehlovací fólie

– textil (já použila látkovou tašku)

– pečící papír

– žehlička

Využila jsem celou plochu jednoho malého archu. Práce s nažehlovací folii se dost liší. Musíme na řezací podložku nalepit správnou stranou. Až budeme posílat do plotru, musíme grafiku ozrcadlit. Můžete to udělat při přípravě motivu anebo po zvolení vhodného materiálu. Nejprve jsem si udělala test řezu, abych věděla, že separace bude bez problému. Jakmile máme vyřezáno, přesuneme se na již zmíněnou separaci. Jakmile máme hotovo, stačí si připravit tašku a položit na místo, kde budeme motiv chtít. 

Při ruce nesmí chybět pečící papír a žehlička. Samozřejmě máme na e-shopu v nabídce termolis, který hodně usnadní práci. Zda plánujete pracovat více s textilem, tak rozhodně doporučuji. 

Pozor u nastavování teploty, když jsem s nažehlovací fólií pracovala poprvé, vůbec se mi to nepovedlo. Po použití žehličky zkontroluji, zda se motiv přenesl a zda ano, máme hotov.

Z výsledku mám ohromnou radost. Co na to říkáte? Líbí se Vám? 

Klára