Sada MOJE ZOUBKY

Tak už je to tady! Mára nemá zub:-) Když mi řekl, že se mu „už kejve“, uvědomila jsem si, jak je už velkej! Byl tím hrozně nadšený a každému to ukazoval. A přesně věděl, co s tím zoubkem udělá, až mu vypadne:-)

Je to zvláštní, nikdy jsme o tom nemluvili, ale mezi dětmi se to prostě šíří 🙂 Zoubková víla. Je na nás, jestli se k tomu přidáme nebo ne. Naštěstí je od kývání do vypadnutí spousta času, takže můžeme zvážit všechna pro a proti. Já jsem mu Zoubkovou vílu nechala, ale nechtělo se mi mu dávat pod polštář peníze nebo autíčka.

Od mojí kamarádky jsem měla pytlíček vinutých perel, které vyrábí. Jsou krásné! A tak jsem vyrobila sadu 🙂

Sada obsahuje:

  • Papírovou kartu, na které jsou obrázky zoubků a ke každému vede řádek, k zapsání data, kdy mu zoubek vypadl
  • Černé samolepky, které pasují do zoubků. Po vypadnutí se samolepka nalepí a ví se, kde je díra 🙂
  • Látkový pytlíček s nápisem Moje mléčné zoubky, k uložení zoubků
  • Látkový pytlíček s nápisem Dárečky od zoubkové víly, k uložení pokladů od víly \(rozuměj vinutých perel 🙂
  • Krabičku na tohle všechno 🙂

K výrobě sady budete potřebovat:

V programu Silhouette Studio jsem si připravila obrázek otevřených úst a k nim přidala ke každému zoubku řádek na datum. Vyřezala jsem si hned 2x z černé vinylové fólie.  Obrys se řádky jsem nalepila na bílou papírovou kartu a vnitřky nechala na dolepování do zoubků. Dovnitř jsem nalepila jméno.

Pak jsem doma našla dva látkové pytlíčky a na ně zažehlila nápisy – Moje mléčné zoubky a Dárečky od zoubkové víly. Když jsem pak viděla, jak jsou ty zoubečky malé, je lepší malý pytlíček a hlavně je důležité, aby při utažení nevznikla mezera, kterou můžou zoubky vypadnout.

Pak jsem si koupila papírovou krabičku a tu polepila. A bylo hotovo!

Celou sadu jsem Márovi obřadně předala (samozřejmě bez korálků) a měl vážně obrovskou radost. Když mu vypadl první zoubek, dal si ho do pytlíčku a i s pytlíčkem dal pod polštář. (Velmi praktické, protože hledat tu malou věc v noci není nic moc :-)) A taky napsal Zoubkové víle dopis. Nechtěl, aby mu zoubek vzala. Chtěl si ho nechat na památku!

Ráno našel pod polštářem krásnou vinutou perlu, i pytlíček se zoubkem. Má poklad od víly! Má ho v pytlíčku a má radost 🙂

A jak je to u vás se Zoubkovou vílou? Věříte na ni nebo ne? A co dětem nosí? Hodila by se vám taky taková sada?

Budu ráda, když mi napíšete 🙂

4 thoughts on “Sada MOJE ZOUBKY

  1. Tak to je naprosto skvělý nápad! 🙂
    Počkám ještě nějaký ten rok až novorození synovci povyrostou a buď vyrobím sama nebo aspoň zprostředkuji jejich maminkám. Opravdu moc hezké.
    Díky za inspiraci 🙂

  2. Mně by se moc líbila! Podle mě díra na trhu. Zdravím a díky za Váš blog!

Comments are closed.