POLEP OKEN 🌲

Jelikož inspirace není nikdy dost, tak se v tomto článku vrhneme na výzdobu našich oken.
Už od malička jsme mívali na Vánoce polepená okna zimními motivy a různými ozdobami a letos to nebude jinak.

Dnes jsem si vybrala fólii, která mne hned zaujala – je to taková pískovaná se třpytkami. Můžete ji i s mnoho dalšími sehnat na forart.cz.
Jako menší jsem samozřejmě milovala barvy, ale čím jsem starší, tím mám raději méně nápadné detaily.

Potřebujeme:

Začneme jak jinak, než přípravou plotru a všech věcí, které budeme potřebovat – ať máme vše při ruce.
Po zapnutí plotru si vezmu řezací podložku, na kterou si ustřihnu kus fólie a následně i s podkladovým papírem přitisknu. Jakmile fólie drží, tak s tím můžeme už mnohem lépe manipulovat.

Nemohla jsem se rozhodnout, jaký motiv se mi bude na oknách nejvíce líbit, projela jsem Silhouette obchod, a protože jsem milovník přírody, tak mne jich pár ihned zaujalo.
Doporučení – vždy tam jsou nějaké motivy zdarma, tak není na škodu si je stáhnout a třeba se budou někdy hodit. 🙂

Opět jsem si ve studiu upravila velikosti a vyskládala, abych zaplnila celou plochu na podložce. Před odesláním do plotru si udělám raději test, aby fólie nebyla náhodou málo prořízlá.
Pokud je výsledek v pořádku, mohu nastavení použít na naše připravené obrázky.

Nyní řežeme.. asi bych se nebála i větších motivů, ale mám menší plotr Silhouette portrait 3 a motivy mám vcelku, tak jsem velikost musela přizpůsobit.

Nakonec mi to ale vůbec nevadí! Důležité je si poradit.😊

Po vyříznutí našich motivů začneme separovat. Následně nalepíme přenosovou fólii a pořádně přejedeme škrabkou. Jelikož jsem měla spoustu obrázků pospolu, rozhodla jsem se je prostříhat, aby umisťování na okno bylo co nejjednodušejší.
Sice ta mléčná fólie tolik nevynikne, ale myslím, že účel to splní. 🎇😊

Jak se Vám líbí?

Zjistila jsem, že se to za tmy velmi špatně fotí, tak co mohu doporučit – vyzkoušejte a tu krásu uvidíte na vlastní oči 😉

Klára