VÁNOČNÍ OZDOBY II. 🌟

Druhá adventní neděle je za námi a s tím Vám přináším i další tip na tvoření. Opět tím můžeme obdarovat blízké nebo si můžeme udělat vlastní ozdoby na stromeček.  Jak jsem psala v posledním příspěvku, dnes se též budeme věnovat vánočním ozdobám. Samozřejmě ale v trošku jiném pojetí.

Co budeme potřebovat:

Začneme úplně stejně jako naposledy. Připravíme si fólie, které chceme použít, ale tentokrát si k nim přichystáme i barevné papíry. Ptáte se proč? Na to je jednoduchá odpověď, jelikož budeme pracovat s průhlednými ozdobami, byla by škoda nechat je prázdné! ❄

Prvním krokem je určitě zapnout plotr a připravit si vhodné podklady pro řez. Co se bude ve výsledku řezat je pouze na Vás. Já to mám jako dárky, tak jsem použila jména + zimní motivy, aby to nebylo tak prázdné. 

Důležité je si opět pohlídat sílu nože, protože každý materiál většinou potřebuje svoje individuální nastavení. Po vyříznutí jsem samozřejmě musela fólii vyseparovat, abych mohla aplikovat přenosovou fólii. 

Následně jsem se přesunula k barevným papírům. Přemýšlela jsem, jak ty ozdoby ozvláštnit,
tak jsem vyzkoušela dvě varianty. 🎇

První jsem si vyřezala vločky, hvězdy a stromečky v různých barvách, které jsem chtěla použít.
Jimi jsem průhledné koule vyplnila. 

Druhá varianta je zavěšená vločka. Toto byl takový pokus, jelikož otvor u ozdob není největší, tak jsem se bála, abych větší vločku neponičila. Asi také záleží jakou máte gramáž papírů, já použila běžný barevný papír (ne čtvrtku). Na vyříznutou ozdobu jsem navlékla nit a přidělala k vršku. Musím říci, že to vypadá naprosto parádně – no nemyslíte? 

Je to zábava tvořit, předchozí příspěvek byl vlastně hodně podobný, ale zároveň úplně jiný. Snad Vás tento nápad zaujal. Jak jsem zmiňovala, je to ideální jako dárek. Ale pozor, se skleněnými ozdobami buďte opatrní, stačí chvilka nepozornosti a máte o kouli méně. 😉

Přikládám své výtvory 🤩

V případě dotazů na fólie či plotry se můžete obrátit na www.forart.cz

Tak příště

Klára